Zeilmakerij​

Voor de allerlei soorten bootbekleding zoals bootkappen, dekkleden, bootkussens en reparatie hiervan kunt u terecht bij BB Zeilmakerij. U heeft bij ons een keuze uit vele kleuren en soorten materiaal. Wij werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. In het overzicht hiernaast staat de verschillende types bootkappen en andere activiteiten voor de zeilmakerij uitgesplitst.

Wij maken enkel maatwerk producten en zien persoonlijke communicatie derhalve als een belangrijk punt. Onze prijzen zijn gebaseerd op het aantal vierkante meters materiaal en uw verder wensen zoals ritsen, ramen en bevestigingen.

Bootkussens

Afhankelijk van u wensen kunnen wij bootkussens voor u ontwerpen voor zowel op het dek als in de boot zelf. BB Zeilmakerij neemt de maten op en verzorgt de bootkussens die volledig aan u wensen voldoet.
De verschillende optie’s zijn:

Bootkappen

In het overzicht hiernaast staan de verschillende types bootkappen uitgesplitst. De werkwijze voor de bootkappen hebben we globaal hier omschreven. Natuurlijk kunnen we van deze werkwijze in sommige gevallen afwijken.

Werkwijze

  • Opmeten:

Voor het leveren van bootkap op maat wordt de boot goed in gemeten en een mal gemaakt op de boot. Dit kan bij voorkeur bij ons op de werkplaats, maar kan eventueel ook op de ligplaats van de boot.

  • Stikken:

Aan de hand van mal wordt met behulp van onze professionele naaimachines de kap gestikt. Elk onderdeel wordt individueel gestikt en vervolgens worden alle delen bij elkaar gebracht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van outdoor garen.

  • Afmonteren:

Nadat de kap op maat is gestikt en klaar is voor montage wordt de kap op de boot verder afgemonteerd middels de gewenste drukknopen. Wij kennen verschillende soorten knopen, waarbij Tenax over het algemeen veel voorkomt. De kap wordt mooi strak op de boot afgemonteerd en zorgt voor een toegevoegde waarde aan uw boot.

Reparatie

Afhankelijk van u wensen kunnen wij bootkussens voor u ontwerpen voor zowel op het dek als in de boot zelf. BB Zeilmakerij neemt de maten op en verzorgt de bootkussens die volledig aan u wensen voldoet.

Natuurlijk kunt u met al uw reparaties ook bij ons terecht!

  • Zijn uw ramen aan vervanging toe?
  • Heeft u mankementen aan uw zeilen?
  • is er door wind/storm schade ontstaan aan uw bootkap of zeil?

BB Zeilmakerij maakt het voor u. Ook als de kap opnieuw gestikt moet worden kunt u bij ons terecht. Wij geven u goed advies en repareren de kap voor u.

Het is raadzaam om een kap eens in de 4 á 5 jaar te laten doorstikken, bij een gemiddelde levensduur van 8 jaar. Door dit preventief onderhoud voorkomt u grote reparatiekosten en bovendien gaat deze daardoor langer mee.